Popis projektu

Realizáciou projektu chceme zlepšiť a v maximálnej miere využiť všetky dostupné protipandemické opatrenia s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu. Zvýšiť a skvalitniť podmienky nielen pre návštevníkov, ale aj pre pracovníkov galérie. Našim cieľom je využiť finančné prostriedky na zlepšenie aktuálneho stavu a vytvorenie lepšieho zázemia a zároveň technického vybavenia galérie.

Naša inštitúcia, ako aj mnoho ďalších v oblasti kultúry, dlhodobo bojuje s nedostatkom finančných prostriedkov, čo nám robí problém nielen pri práci, ale hlavne pri dodržiavaní rôznych opatrení a nariadení, ktoré nám vyplývajú zo zákona, alebo zo zriaďovacej listiny.

Finančné prostriedky z projektu chceme využiť na aktivity, ktoré považujeme za zásadné a veríme, že nám do budúcnosti pomôžu vytvoriť a skvalitniť prostredie a služby Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne.

Hlavným cieľom je zvýšenie úrovne hygienických štandardov, kompletná  v galérii a zároveň vytvorenie jedného bezbariérového, ktoré bude spĺňať všetky potrebné parametre. V budove sa nachádza 5 toaliet pre návštevníkov, ktoré zároveň slúžia aj zamestnancom a jedna kuchynka. Toalety boli rekonštruované v roku 2001 a z toho dôvodu už nespĺňajú potrebné hygienické štandardy. Kuchynka pre zamestnancov bola zariadená len provizórne, v rámci možností galérie. Náš zámer je kompletná rekonštrukcia týchto zariadení - výmena obkladov, radiátorov, sanitárneho vybavenia (pohybové senzory, bezdotyková manipulácia), elektroinštalačné práce, vodárenské práce a inštalovanie bojlerov, kvôli prístupu k teplej vode na toaletách a vytvorenie jedného samostatného bezbariérového WC.

Na odporúčanie špecializovanej firmy, máme záujem o . Dezinfikovať sa budú všetky spoločné priestory ako chodby, schodiská, vstupy, sociálne zariadenia, ateliér, kde sa pohybuje najväčšie množstvo ľudí. Výstavné priestory dezinfikovať nebudeme, z dôvodu zabezpečenia ochrany zbierkových predmetov. Ďalej máme záujem o 3 samostatné stojany s dezinfekciou, ktoré budú umiestnené v priestoroch galérie (vrátnica, výstavné priestory a ateliér), kde sa zdržiava najviac ľudí. Týmto krokom chceme v čo najväčšej miere zabrániť šíreniu koronavírusu.

Na preventívnu dezinfekciu vzduchu vo výstavných priestoroch galérie, v služobných priestoroch aj v spoločných priestoroch plánujeme zakúpiť a používať prenosné (5ks). Tie používajú na dezinfekciu vzduchu ultrafialové žiarenie a je možné ich používať aj za prítomnosti ľudí.

Posledné roky počas letných mesiacov dochádza v galérii k prehrievaniu vzduchu nielen vo výstavných priestoroch. Našou hlavnou činnosťou podľa zriaďovacej listiny je ochrana zbierkových predmetov. Z tohto dôvodu je nutné zabezpečiť všetky výstavné priestory . Zároveň ňou chceme vybaviť aj priestor Ateliéru Majstra Galerka, v ktorom sa aj počas leta konajú sprievodné podujatia (letná škola umenia, tvorivé dielne . . .). Na zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov galérie je nutné zabezpečiť klimatizáciu aj v kanceláriách, predovšetkým v podkrovných priestoroch budovy, kde v letných mesiacoch dochádza k prehrievaniu miestností, čo spôsobuje, že nevieme zabezpečiť vhodné pracovné podmienky.  

Našim ďalším zámerom je . Modernizácia, zlepšenie úrovne technického vybavenia pre návštevníkov a ľudí pôsobiacich v zázemí inštitúcie.

Galéria ročne organizuje viac ako 300 podujatí pre celé spektrum návštevníkov (materské školy, základné školy, stredné školy, deti, dospelí, seniori, laická aj odborná verejnosť). Organizujeme komentované prehliadky výstav, stretnutia s výtvarníkmi, odborné debaty, tvorivé dielne, workshopy, lektorské sprievody, prednášky, aktivity pre najmenších návštevníkov, či pre seniorov. Počas pandémie sme sa presunuli do online priestoru, čo pre galériu bolo nesmierne náročné z dôvodu, že sme na to neboli technicky ani materiálovo dostatočne vybavení. Našim cieľom je momentálne zlepšiť technické vybavenie v galérii a tým zlepšiť podmienky pre návštevníkov, ktorí osobne prídu do galérie. Zároveň sa chceme pripraviť na situáciu z minulého roka, ak bude opäť nutné prejsť do online priestoru. Chceme našim návštevníkom poskytnúť kvalitné, atraktívne výstupy, ktoré aspoň z časti nahradia osobnú návštevu galérie a na vyššej úrovni sprostredkujú kultúrny zážitok.

je priestor, ktorý slúži na realizáciu sprievodných vzdelávacích podujatí v galérii. Konajú sa v ňom tvorivé dielne pre deti, študentov, dospelých či seniorov. Našim zámerom je vytvoriť priestor na mieru, podľa aktuálnych potrieb galerijnej pedagogičky a aktivít, ktoré sa v ňom konajú.  Architektonický návrh spočíva vo vyhotovení nábytku a odkladacích priestorov na mieru, čím sa adekvátne využije daný priestor. Vytvorenie nových miest na sedenie, pracovných stolov, či oddychovej zóny určenej na hry pre najmenších nám umožní zatraktívniť návštevu ateliéru pre všetky vekové kategórie. Činnosť Ateliéru Majstra Galerka je najvyhľadávanejšou aktivitou galérie, ktorú navštívi viac ako 4000 ľudí ročne. Ateliér plánujeme zabezpečiť aj novým vybavením, ktoré zlepší a skvalitní pracovné podmienky pre návštevníkov. Radi by sme zakúpili , aby sa mohli aktivity galerijného ateliéru rozšíriť a ďalšie výtvarné techniky. Ďalej chceme zabezpečiť malé stolové aj veľké. Tie nám umožnia prácu nielen v priestoroch ateliéru, ale v prípade potreby aj v exteriéri (letné aktivity na nádvorí galérie). Dve budú slúžiť na ochranu a zabezpečenie drahšieho materiálu a vybavenia galérie.

V rámci zlepšovania technického vybavenia inštitúcie, zefektívnenia práce, zlepšenia grafických výstupov a skvalitnenia poskytovaných služieb máme záujem zakúpiť nasledovnú počítačovú techniku.

pre galerijnú pedagogičku. Tá okrem príprav na tvorivé dielne, či vzdelávacie aktivity pre deti a dospelých, vytvára k výstavám rôzne sprievodné grafické materiály. Z jej rúk pochádza aj niekoľko publikácií pre deti s tematikou nielen regionálneho umenia. Týmto sa snažíme výtvarné umenie sprístupniť a oboznámiť s ním aj našich najmenších návštevníkov. Nový počítač zabezpečí hlavne rýchlejšiu a kvalitnejšiu prácu s adekvátnymi grafickými výstupmi.  

V prípade, že by sme boli nútení znova nastúpiť na home office, chceme do galérie zabezpečiť , aby mohli odborní pracovníci v prípade potreby bez problémov vykonávať prácu z domu. Z prvej vlny korony vieme, že sme neboli technicky pripravení na tak rýchlu pracovnú zmenu. Notebooky budú podľa potreby používať kurátori a asistent výstav. 

zabezpečia zaujímavejšie výstupy galérie a zároveň budú slúžiť na zatraktívnenie výtvarných aktivít na tvorivých dielňach pre deti aj dospelých.

Potrebné sú aj nové (rozmer A4, A3), nakoľko niektoré propagačné materiály k výstavám a sprievodným podujatiam si tlačí galéria sama (v rámci šetrenia finančných prostriedkov) a je kladený dôraz na vysokú kvalitu tlače.

Na zlepšenie fotografických výstupov z akcií organizovaných galériou (vernisáží, sprievodných podujatí, výstav . . .) plánujeme kúpiť full frame so svetelným . Priestory galérie nemajú ideálne svetelné podmienky, čo spôsobuje zníženú kvalitu aktuálnych výstupov s použitím techniky, ktorú momentálne vlastníme. Nedisponujeme kvalitným technickým vybavením, ktoré by tieto podmienky zvládalo. Profesionálna digitálna zrkadlovka a kvalitný svetelný objektív nám zabezpečia lepšiu prácu a kvalitnejšie digitálne výstupy. Zároveň v prípade potreby bude fotoaparát slúžiť aj ako videokamera na zaznamenanie prednášok, či iných podujatí, ktoré sa u nás organizujú. 

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne disponuje bezbariérovým vstupom do budovy zo zadnej strany - od nádvoria. Hendikepovaný návštevník má, s požitím nájazdovej rampy, pohodlný vstup do galérie a do výstavných priestorov prvého a druhého poschodia. Avšak recepcia, výstavné priestory v suteréne a knižnica sú prístupné iba po schodoch. Našim cieľom je zabezpečiť . To umožní hendikepovaným návštevníkom pohodlný prístup do všetkých priestorov galérie. Debarierizácia verejných priestorov je základnou podmienkou pre začlenenie zdravotne postihnutých osôb do spoločnosti.

Viac
Subjekt
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Miesta realizácie
Trenčín
Stav
Projekt riadne ukončený (K)
Realizácia
01.01.2023 - 01.12.2023
Celková suma
183,609 €
Vlastné zdroje
9,180 €
Vyčerpané z projektu
0 €
Druh projektu
Dopytovo-orientovaný projekt
Operačný program
Integrovaný regionálny operačný program
Názov Typ Plánovaný začiatok Skutočný začiatok Plánovaný koniec Skutočný koniec
Názov
Zlepšenie úrovne hygienických štandardo…
Typ
A. Investície do ob…
Plánovaný začiatok
01.01.2023
Skutočný začiatok
05.04.2023
Plánovaný koniec
01.12.2023
Skutočný koniec
20.10.2023
Názov
Zvýšenie kvality poskytovaných služieb …
Typ
A. Investície do ob…
Plánovaný začiatok
01.01.2023
Skutočný začiatok
02.01.2023
Plánovaný koniec
01.12.2023
Skutočný koniec
20.10.2023
Názov
Podporné aktivity
Typ
Podporné aktivity
Plánovaný začiatok
-
Skutočný začiatok
-
Plánovaný koniec
-
Skutočný koniec
-
Názov Hodnota Cieľ Naposledy aktualizované Riziko
Názov
Počet podporených kultúrnych objektov
Hodnota
1,0 (počet)
Cieľ
1,0 (počet)
Naposledy aktualizované
03.01.2024
Riziko
-
Názov Vlastník dokladu Dodávateľ Žiadaná suma Schválené na preplatenie Realizácia
Názov

LCD monitor 27" iiyma ProLite XUB2792HSU-W1

Výdavkový pokladničný doklad

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Žiadaná suma
210 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
28.11.2022
Názov

Notebook MSI Katana GF6611UE-808CZ

Výdavkový pokladničný doklad

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Žiadaná suma
1,089 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
28.11.2022
Názov

PC Acer Aspire TC-1760

Výdavkový pokladničný doklad

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Žiadaná suma
650 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
28.11.2022
Názov

Tlačiareň HP Color LaserJet CP5225dn

Došlá faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,444 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Tlačiareň A4

Došlá faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
681 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Tlačiareň Color LaserJet CP5225dn

Tlačiareň HP Color LaserJet CP5225dn

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,444 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Wacom One 13 pen display

Výpočtová technika-notebook,monitor,PC a tablet

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
408 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Monitor 27" ilyama XUB2792HSU-B5

Výpočtová technika-notebook,monitor,PC a tablet

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
221 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Notebook Asus FX506HE

Výpočtová technika-notebook,monitor,PC a tablet

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,092 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Procesor Acer TC-1760

Výpočtová technika-notebook,monitor,PC a tablet

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
650 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Tlačiareň HP LaserJet 500 color

Tlačiareň HP LaserJet 500 color

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
681 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Nábytok do Ateliéru majstra Galerka

Nábytok do Ateliéru majstra Galerka

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
6,593 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Monitor

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
221 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Tablet

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
408 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Notebook

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,092 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Počítač-procesor

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
650 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Tlačiareň A3

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,444 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Ateliér majstra Galerka-nábytok

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
6,593 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Tlačiareň A4

Faktúra

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
681 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Sanitárne vybavenie sociálnych zariadení

Došlá faktúra-Rekonštrukcia sociálnych zariadení- sanita

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
20,160 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
29.12.2023
Názov

Rekonštrukcia sociálnych zariadení

Došlá faktúra-Rekonštrukcia sociálnych zariadení- sanita

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
35,724 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
29.12.2023
Názov

Dodávka a montáž klimatizačných zariadení

Došlá faktúra-Klimatizácia do priestorov Galérie

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
EM-Tech s.r.o.
Žiadaná suma
66,564 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
-
Názov

Dodávka a montáž klimatizačných zariadení

Došlá faktúra-Klimatizácia do priestorov Galérie

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
EM-Tech s.r.o.
Žiadaná suma
66,564 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
15.12.2023
Názov

Kovová skriňa-Ateliér Majstra Galerka

Výdavkový pokladničný doklad-kovová skriňa

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
353 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
03.05.2023
Názov

Schodolez

Došlá faktúra-pásový schodolez

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
2,520 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
13.07.2023
Názov

Grafický lis-Ateliér Majstra Galerka

Výdavkový pokladničný doklad-grafický lis

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
292 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
14.07.2023
Názov

Maliarsky stojan-Ateliér Majstra Galerka

Výdavkový pokladničný doklad-maliarske stojany veľké

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
248 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
19.04.2023
Názov

Tlačiareň A4

Došlá faktúra- Tlačiareň A4

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
681 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Fotoaparát

Došlá faktúra-fotoaparát+objektív

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,225 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Objektív

Došlá faktúra-fotoaparát+objektív

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,142 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Tlačiareň

Došlá faktúra-Tlačiareň A3

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,444 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Maliarsky stojan-Ateliér Majstra Galerka

Výdavkový pokladničný doklad

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
342 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
06.04.2023
Názov

Dezinfekcia

Výdavkový pokladničný doklad

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
297 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
06.04.2023
Názov

Nábytok-Ateliér Majstra Galerka

Došlá faktúra - Ateliér Majstra Galerka - nábytok

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
6,593 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Germicídne žiariče

Došlá faktúra-germikcídne žiariče 5 kusov

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,709 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Tablet

Došlá faktúra-výpočtová technika

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
408 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Notebook

Došlá faktúra-výpočtová technika

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
1,092 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Monitor

Došlá faktúra-výpočtová technika

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
221 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov

Počítač procesor

Došlá faktúra-výpočtová technika

Vlastník dokladu
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
Dodávateľ
-
Žiadaná suma
650 €
Schválené na preplatenie
-
Realizácia
02.06.2023
Názov IČO
Názov
EM-Tech s.r.o.
IČO
36569101
Názov
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne
IČO
34059202
Názov
TOP SERVIS IT a.s.
IČO
44387598
Názov
Internet Mall Slovakia s.r.o.
IČO
35950226
Názov
STAVBAL, s.r.o.
IČO
36352012
Názov
Liftega s.r.o.
IČO
51668718
Názov
BETRIMAX s.r.o.
IČO
46261656
Názov
MIP TN, s.r.o.
IČO
36335070
Táto stránka používa cookies, ktoré nám pomáhajú web ďalej vylepšovať. Zakliknutím políčka „Súhlasím“ prehlasujete, že ste sa zoznámili s našou politikou využívania súborov cookies zverejnenou v dokumente Cookies.