Popis projektu

Mäso ZEMPLÍN, a.s. sa zameriava na porážku jatočných zvierat a výrobu mäsa a mäsových výrobkov (SK NACE 10.11 Spracovanie a konzervovanie mäsa). Svoju činnosť vykonáva v Michalovciach Užhorodskej ulici č. 86. Zároveň je to miesto realizácie projektu.

Spoločnosť Mäso ZEMPLÍN, a.s. v súčasnosti sa zaoberá konvenčnou produkciou mäsa a mäsových výrobkov na existujúcej technológií, kde vstupnou surovinou je mäso z konvenčných chovov s využitím klasických receptúr, v ktorých sa využívajú v rôznej miere syntetické  a chemické prídavné a konzervačné látky.

Na základe komunikácie s trhom, spoločnosť venuje značné úsilie inovácií produktov s cieľom vyhovieť čo najširšiemu okruhu zákazníkov.

Vzhľadom na vývojové trendy na trhu s potravinami rastie požiadavka po biopotravinách, na čo chce spoločnosť reagovať predloženým projektom. V spolupráci s Fakultou chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave plánuje vyvinúť nové receptúry a vyrábať nové mäsové bio výrobky, ktoré budú mať podstatne zmenené kvalitatívne vlastnosti, založené na tom, že budú vyrábané z domácich bio surovín a bez prídavných syntetických látok. Spoločnosť Mäso ZEMPLÍN, a.s. sa chce zamerať  na výrobu  biopotravín: BIO paštéty a mäsové BIO výrobky tepelne neopracované a sušené.

Keďže biopotraviny z bio mäsa sa musia vyrábať na osobitnej linke, na ktorej sa nespracúva mäso konvenčným spôsobom, hlavná aktivita projektu je zameraná na obstaranie dlhodobého hmotného majetku.

Premetom Žiadosti o NFP je inovácia produktov v oblasti produkcie zameranej na výrobu unikátnych mäsových bio výrobkov. Výsledky projektu sú vyjadrené v merateľných ukazovateľoch: Počet produktov, ktoré sú pre firmu nové, s cieľovou hodnotou 3 produkty a Počet produktov, ktoré sú pre trh nové, s cieľovou hodnotou 3 produkty.

Je možné očakávať, že predkladaný produkt bude na trhu úspešný, keďže čim ďalej tým viacej konzumenti uprednostňujú kvalitné a bezpečné potraviny.

Viac
Subjekt
Mäso ZEMPLÍN, a.s.
Miesta realizácie
Michalovce
Stav
Zmluva uzavretá
Realizácia
01.12.2020 - 01.01.2022
Celková suma
3,795,350 €
Vlastné zdroje
2,087,442 €
Vyčerpané z projektu
0 €
Druh projektu
Dopytovo-orientovaný projekt
Operačný program
Operačný program Integrovaná infraštruktúra
Názov Typ Plánovaný začiatok Skutočný začiatok Plánovaný koniec Skutočný koniec
Názov
Zníženie technologickej medzery SR
Typ
Podpora zvyšovania …
Plánovaný začiatok
01.12.2020
Skutočný začiatok
01.12.2020
Plánovaný koniec
01.01.2022
Skutočný koniec
25.01.2022
Názov
Podporné aktivity
Typ
Podporné aktivity
Plánovaný začiatok
-
Skutočný začiatok
-
Plánovaný koniec
-
Skutočný koniec
-
Názov Hodnota Cieľ Naposledy aktualizované Riziko
Názov
Počet inovovaných procesov
Hodnota
-
Cieľ
0,0 (počet)
Naposledy aktualizované
-
Riziko
-
Názov
Nárast zamestnanosti v podporovaných podnikoch
Hodnota
0,0 (FTE)
Cieľ
10,0 (FTE)
Naposledy aktualizované
31.12.2021
Riziko
-
Názov
Počet podnikov, ktoré dostávajú podporu s cieľom predstaviť výrobky, ktoré sú pre firmu nové
Hodnota
0,0 (podniky)
Cieľ
1,0 (podniky)
Naposledy aktualizované
31.12.2021
Riziko
-
Názov
Počet podnikov, ktoré dostávajú podporu s cieľom predstaviť výrobky, ktoré sú pre trh nové
Hodnota
0,0 (podniky)
Cieľ
1,0 (podniky)
Naposledy aktualizované
31.12.2021
Riziko
Áno
Názov
Počet produktov, ktoré sú pre firmu nové
Hodnota
0,0 (počet)
Cieľ
3,0 (počet)
Naposledy aktualizované
31.12.2021
Riziko
-
Názov
Počet produktov, ktoré sú pre trh nové
Hodnota
0,0 (počet)
Cieľ
3,0 (počet)
Naposledy aktualizované
31.12.2021
Riziko
Áno
Subjekt Suma celkom Vrátená suma Suma na vymáhanie Typ Stav
Subjekt

Mäso ZEMPLÍN, a.s.

Suma celkom
3,836,230 €
Vrátená suma
-
Suma na vymáhanie
-
Typ
Ďalšie nezrovnalost…
Stav
Nepotvrdené podozre…
Subjekt

Mäso ZEMPLÍN, a.s.

Suma celkom
3,795,350 €
Vrátená suma
-
Suma na vymáhanie
-
Typ
Konflikt záujmov Netransparentnosť a…
Stav
Nezrovnalosť bez fi…
Názov IČO
Názov
B. D. Real s.r.o.
IČO
36672530
Táto stránka používa cookies, ktoré nám pomáhajú web ďalej vylepšovať. Zakliknutím políčka „Súhlasím“ prehlasujete, že ste sa zoznámili s našou politikou využívania súborov cookies zverejnenou v dokumente Cookies.