Popis projektu

Žiadateľ prevádzkuje reštauračné služby, ktoré ako súčasť gastropriemyslu boli jednými z najohrozenejších čo do existencie, počas mimoriadnych opatrení súvisiacich s ochorením COVID19. Reštaurácie nemohli poskytovať svoje služby a čo bolo najhoršie, prichádzali o svojich zamestnancov. Tak žiadateľa ako aj jeho zamestnancov sa vo veľkej miere dotýkali mimoriadne opatrenia, najmä nutnosť karantény, a tak museli za kvalifikovaných zamestnancov zaskakovať zamestnanci, ktorí mali inú pracovnú náplň. Z toho dôvodu nemohol žiadateľ poskytovať služby v bežnom rozsahu a zároveň v takej kvalite, na ktorú boli zákazníci zvyknutí. Tento stav mal za následok pokles počtu zákazníkov, pokles tržieb, čo sa odrazilo aj na možnosti samotného rozvoja žiadateľa.
Žiadateľ, počas tohto obdobia, nemohol poskytovať svojim zamestnancom adekvátne vzdelávanie, zamestnanci na sebe nepracovali a tým stagnovali a strácali aj svoje zručnosti.
Realizáciou projektu získa žiadateľ kvalifikovaných zamestnancov, ktorí budú disponovať novými zručnosťami a zároveň, čo je najpodstatnejšie, budú vzájomne zastupiteľní. Tým žiadateľ, v prípade potreby, predíde situácii, ktorá nastala počas mimoriadnych opatrení, bude na takúto prípadnú situáciu pripravení a neohrozí tak svoje hospodárenie ako aj bude naďalej hospodársky rozvíjať región, v ktorom pôsobí.
Zamestnanci žiadateľa si, nadobudnutými zručnosťami, zlepšia zároveň svoje postavenie na trhu práce a v prípade potreby budú na ňom uplatniteľní.
Projekt je v súlade so špecifickým cieľom výzvy 8.1.1 Podpora obnovy po kríze spojenej s pandémiou COVID-19 vrátane jej sociálnych dôsledkov a príprava zeleného, digitálneho a odolného oživenia hospodárstva. Predpokladaná dĺžka realizácie projektu je 8 mesiacov.
Hlavnou aktivitou projektu je profesijný rozvoj nových zručností zamestnancov, vrátane digitálnych zručností. Aktivitu tvoria dve na seba nadväzujúce aktivity:
Podaktivita 1 - Výber a príprava zamestnancov
Podaktivita 2 – Cielené získavanie pracovných zručností (teoretická časť a praktická časť)
Cieľovou skupinou sú v súlade so špecifickým cieľom 8.1.1 OP ĽZ zamestnanci.
Projekt bude realizovaný v priestoroch žiadateľa, v Turzovke.
Projekt bude napĺňať nasledovné merateľné ukazovatele:
PCV31 „Počet účastníkov, ktorým bola poskytnutá podpora v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov“, v počte plánovaných 6 účastníkov/zamestnancov žiadateľa.
PCVR2 „ Počet účastníkov, ktorí v čase odchodu získali alebo získavajú kvalifikáciu v aktivitách podporených v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov“, v počte plánovaných 6 účastníkov/zamestnancov žiadateľa.

Viac
Subjekt
Marián Klago
Miesta realizácie
Turzovka
Stav
Zmluva uzavretá
Realizácia
01.04.2023 - 01.11.2023
Celková suma
49,952 €
Vlastné zdroje
0 €
Vyčerpané z projektu
0 €
Druh projektu
Dopytovo-orientovaný projekt
Operačný program
Operačný program Ľudské zdroje
Názov Typ Plánovaný začiatok Skutočný začiatok Plánovaný koniec Skutočný koniec
Názov
Profesijný rozvoj nových zručností zame…
Typ
Nadobúdanie/zvyšova…
Plánovaný začiatok
01.04.2023
Skutočný začiatok
24.04.2023
Plánovaný koniec
01.11.2023
Skutočný koniec
30.11.2023
Názov
Podporné aktivity
Typ
Podporné aktivity
Plánovaný začiatok
-
Skutočný začiatok
-
Plánovaný koniec
-
Skutočný koniec
-
Názov Hodnota Cieľ Naposledy aktualizované Riziko
Názov
Počet účastníkov, ktorým bola poskytnutá podpora v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov
Hodnota
6,0 (osoby)
Cieľ
6,0 (osoby)
Naposledy aktualizované
27.12.2023
Riziko
-
Názov
Počet účastníkov, ktorí v čase odchodu získali alebo získavajú kvalifikáciu v aktivitách podporených v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov
Hodnota
0,0 (osoby)
Cieľ
6,0 (osoby)
Naposledy aktualizované
27.12.2023
Riziko
-
Názov IČO
Názov
Marián Klago
IČO
41358350
Táto stránka používa cookies, ktoré nám pomáhajú web ďalej vylepšovať. Zakliknutím políčka „Súhlasím“ prehlasujete, že ste sa zoznámili s našou politikou využívania súborov cookies zverejnenou v dokumente Cookies.