Popis projektu

Pri zostavovaní hlavných ideí projektu naša spoločnosť vychádzala z cieľov výzvy a Operačného programu Ľudské zdroje - prioritnej osi 8 REACT EÚ v súvislosti s obnovou a s prípravou zeleného, digitálneho a odolného hospodárstva.

Tieto ciele výzvy nám umožňujú z hľadiska našich potrieb vo výrobnom procese orientovať sa na vzdelávacie okruhy, ktoré reflektujú zmeny a prípravu na odolné hospodárstvo, zelenú ekonomiku a digitálny priestor. V konečnom dôsledku progresívne riešenia obsiahnuté aj v špecificky zameranom vzdelávaní prinášajú benefity našim zamestnancom v podobe zvýšenej odolnosti našej firmy a rovnako aj z hľadiska vysporiadania sa s následkami pandémie COVID-19 a znižovaním obmedzení pri prístupe na trh práce.

Hlavným cieľom projektu Rozvoj zručností na podporu trhu práce v spoločnosti Fine Bakery s.r.o.je rozvoj pracovných zručností našich zamestnancov/zamestnankýň pri práci novými automatizovanými technologickými zariadeniami a zároveň aj technologickými postupmi. S nimi súvisí aj vzdelávanie ohľadom štandardov výroby, ktoré sa líšia vzhľadom na typ výrobkov, ale aj obdobie počas roka. Zásadným cieľom je tak lepšia zastupiteľnosť v rámci obsluhovania rôznych automatizovaných strojov vo výrobe, a tiež zlepšenie komunikácie ohľadom týchto procesov. Plánované vzdelávanie má základňu v pandemickej situácii/ kríze, cez ktorú sme si museli prejsť, a ktorá nám ukázala viacero rizík ohľadom nedostatku pracovnej sily, a zároveň nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily pre určité úkony. Preto okrem ovládania strojov sú našimi cieľmi aj rozvoj zručností v administratíve a obchodno-marketingovom úseku, kde kladieme dôraz na dôslednú evidenciu požiadaviek a objednávok, ale aj záznamy v oblasti starostlivosti o zákazníka. Situácia na trhu v pekárenskej a cukrárskej výrobe je veľmi komplikovaná vzhľadom na neustále zvyšujúce sa ceny vstupov/ surovín, čo nás núti do oveľa častejšej komunikácie s našimi biznis zákazníkmi. Všetky získané zručnosti, či už vo výrobe alebo na úseku administratívy a obchodu majú za cieľ zvýšiť efektivitu práce (výrobné procesy, riešenie bežných aj špecifických  komplikácií, rozšírenie kompetencií a samostatnosti pri rozhodovaní), pomôcť ľuďom rozvíjať svoje schopnosti, a tým podporiť zručnosti potrebné pre adaptáciu a udržateľnosť na trhu práce.

Výsledkom projektu bude skupina 27 vybraných zamestnancov/zamestnankýň, ktorí budú mať zdokonalené kompetencie vo svojej danej oblasti. Témy vzdelávania boli zvolené tak, aby odrážali požiadavky kladené na zamestnancov a vývoj pracovných činností na ich pracovných pozíciách. Tiež zohľadňujú nutnosť zvýšiť zručnosti súvisiace s rozvojom digitálnej ekonomiky a automatizácie. Absolvovaním vzdelávania sa zvýši odolnosť zapojených zamestnancov ako aj celej spoločnosti Fine Bakery s.r.o. na zvládnutie obdobných krízových situácií ako kríza spojená s pandémiou COVID-19  v budúcnosti, a zvýši celkovú konkurencieschopnosť spoločnosti.

Projekt tvorí jedna hlavná aktivita, ktorá bude implementovaná v rámci dvoch podaktivít. Projekt bude realizovaný na oprávnenom území SR nasledovne: NUTS II – Bratislavský  kraj (Bratislavský samosprávny kraj), v meste Modra (okres Pezinok). Cieľovou skupinou sú zamestnanci spoločnosti Fine Bakery s.r.o., pracujúci v pracovnom pomere podľa Zákonníka práce, v znení neskorších predpisov, s miestom výkonu práce na území Slovenskej republiky. Predpokladaný začiatok realizácie hlavnej aktivity projektu je október 2022 a predpokladané ukončenie realizácie hlavnej aktivity je v novembri 2023; teda predpokladaná doba realizácie projektu je 14 mesiacov.

Projekt bude napĺňať nasledovné merateľné ukazovatele:

P CV31 Počet účastníkov, ktorým bola poskytnutá podpora v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov

PCVR2 Počet účastníkov, ktorí v čase odchodu získali alebo získavajú kvalifikáciu v aktivitách podporených v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov

Projekt je v súlade so Špecifickým cieľom 8.1.1 - Podpora obnovy po kríze spojenej s pandémiou COVID-19 vrátane jej sociálnych dôsledkov a príprava zeleného, digitálneho a odolného oživenia hospodárstva a s cieľom výzvy OPĽZ-DOP-2022/8.1.1/RO-01 - Podpora nápravy dôsledkov krízy v kontexte pandémie COVID-19 na základe rozvoja zručností osôb na obnovujúcom sa trhu práce, vrátane zručností prispievajúcich k prechodu na digitálnu ekonomiku a tiež zvýšenie odolnosti dotknutých zamestnancov a zamestnávateľov na zvládnutie podobných krízových situácií v budúcnosti ako aj v súlade s horizontálnymi princípmi udržateľný rozvoj, podpora rovnosti mužov a žien a nediskriminácia, ktoré sú definované v Partnerskej dohode SR na roky 2014 – 2020 a v čl. 7 a 8 všeobecného nariadenia.

Viac
Subjekt
Fine Bakery s. r. o.
Miesta realizácie
Modra
Stav
Zmluva uzavretá
Realizácia
01.12.2022 - 01.08.2023
Celková suma
158,036 €
Vlastné zdroje
0 €
Vyčerpané z projektu
0 €
Druh projektu
Dopytovo-orientovaný projekt
Operačný program
Operačný program Ľudské zdroje
Názov Typ Plánovaný začiatok Skutočný začiatok Plánovaný koniec Skutočný koniec
Názov
Podporné aktivity
Typ
Podporné aktivity
Plánovaný začiatok
-
Skutočný začiatok
-
Plánovaný koniec
-
Skutočný koniec
-
Názov
Profesijný rozvoj nových zručností zame…
Typ
Nadobúdanie/zvyšova…
Plánovaný začiatok
01.12.2022
Skutočný začiatok
07.12.2022
Plánovaný koniec
01.08.2023
Skutočný koniec
31.08.2023
Názov Hodnota Cieľ Naposledy aktualizované Riziko
Názov
Počet účastníkov, ktorým bola poskytnutá podpora v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov
Hodnota
27,0 (osoby)
Cieľ
27,0 (osoby)
Naposledy aktualizované
30.03.2023
Riziko
-
Názov
Počet účastníkov, ktorí v čase odchodu získali alebo získavajú kvalifikáciu v aktivitách podporených v rámci boja s pandémiou COVID-19 alebo v rámci zmierňovania jej následkov
Hodnota
0,0 (osoby)
Cieľ
27,0 (osoby)
Naposledy aktualizované
30.03.2023
Riziko
-
Názov IČO
Názov
Fine Bakery s. r. o.
IČO
45581045
Táto stránka používa cookies, ktoré nám pomáhajú web ďalej vylepšovať. Zakliknutím políčka „Súhlasím“ prehlasujete, že ste sa zoznámili s našou politikou využívania súborov cookies zverejnenou v dokumente Cookies.