Popis projektu

Cieľom projektu je prostredníctvom obstaranej novej inovatívnej technologickej linky – - vyrábať inovované funkčné potraviny, ktoré budú obsahovať podiel ovocnej zložky, vitamínov, minerálov a medu. Surovinová základňa je postavená na využití domácich surovín (med, ovocie, mlieko – jogurt, cukor, ap.). Nové výrobky budú založené na ovocnom želé na báze pektínu na rozdiel od súčasnej výroby, ktorá je založená na želatíne. Nová technológia sa na Slovensku a v okolitých krajinách nevyužíva a dražované želé do čokolády a jogurtu v EÚ nikto nevyrába (len v USA a Kanade). Jedinou aktivitou projektu je obstaranie jednej novej kompletnej výrobnej technologickej linky.

Projekt sa bude realizovať firma MEDAS, s.r.o. v Košickom kraji v meste Spišská Nová Ves, Sadová 12.

SK NACE projektu je 10390 – Iné spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny.

Počet produktov, ktoré budú pre firmu a trh nové bude: 22.

Počet podnikov, ktoré dostávajú podporu s cieľom predstaviť výrobky, ktoré sú pre firmu a trh nové  bude 1

Počet inovovaných procesov: 3

Počet organizačných inovácií: 1

Nárast zamestnanosti v podporovaných podnikoch: 3

Projekt s bude realizovať v období 7/2017 až 9/2018.

Viac
Subjekt
MEDAS, s.r.o.
Miesta realizácie
Spišská Nová Ves
Stav
Zmluva uzavretá
Realizácia
01.11.2020 - 01.02.2022
Celková suma
2,267,369 €
Vlastné zdroje
1,020,316 €
Vyčerpané z projektu
0 €
Druh projektu
Dopytovo-orientovaný projekt
Operačný program
Operačný program Integrovaná infraštruktúra
Názov Typ Plánovaný začiatok Skutočný začiatok Plánovaný koniec Skutočný koniec
Názov
Ostatné inovačné opatrenia
Typ
Podpora výskumných,…
Plánovaný začiatok
01.11.2020
Skutočný začiatok
10.11.2020
Plánovaný koniec
01.02.2022
Skutočný koniec
-
Názov
Podporné aktivity
Typ
Podporné aktivity
Plánovaný začiatok
-
Skutočný začiatok
10.11.2020
Plánovaný koniec
-
Skutočný koniec
-
Názov Hodnota Cieľ Naposledy aktualizované Riziko
Názov
Nárast zamestnanosti v podporovaných podnikoch
Hodnota
0,0 (FTE)
Cieľ
3,0 (FTE)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
-
Názov
Počet podnikov, ktoré dostávajú podporu s cieľom predstaviť výrobky, ktoré sú pre firmu nové
Hodnota
0,0 (podniky)
Cieľ
1,0 (podniky)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
-
Názov
Počet podnikov, ktoré dostávajú podporu s cieľom predstaviť výrobky, ktoré sú pre trh nové
Hodnota
0,0 (podniky)
Cieľ
1,0 (podniky)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
Áno
Názov
Počet produktov, ktoré sú pre firmu nové
Hodnota
0,0 (počet)
Cieľ
22,0 (počet)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
-
Názov
Počet produktov, ktoré sú pre trh nové
Hodnota
0,0 (počet)
Cieľ
22,0 (počet)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
Áno
Názov
Počet inovovaných procesov
Hodnota
0,0 (počet)
Cieľ
3,0 (počet)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
-
Názov
Počet organizačných inovácií
Hodnota
0,0 (počet)
Cieľ
1,0 (počet)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
-
Názov
Počet novovytvorených pracovných miest obsadených osobami zo znevýhodnených sociálnych skupín
Hodnota
0,0 (FTE)
Cieľ
1,0 (FTE)
Naposledy aktualizované
31.12.2020
Riziko
-
Táto stránka používa cookies, ktoré nám pomáhajú web ďalej vylepšovať. Zakliknutím políčka „Súhlasím“ prehlasujete, že ste sa zoznámili s našou politikou využívania súborov cookies zverejnenou v dokumente Cookies.