Podpora produkcie slovenských potravín zlepšením ich kvality a bezpečnosti s dôrazom na výrobky z ovocia a zeleniny
Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum
.
Zlepšenie efektivity využitia, ochrany a obnovy prírodných zdrojov, zvýšenie stupňa spracovania obnoviteľných prírodných zdrojov domácimi spracovateľmi, zabezpečenie dostupnosti bezpečných a kvalitných potravín pre deti z domácej produkcie a s tým spojená podpora výrobcov týchto potravín, ako aj dosiahnutie vyššieho stupňa inovácií v potravinárskej výrobe prostredníctvom produkcie kvalitných a bezpečných potravín podporujúcich zdravie.Predpokladá sa využitie dostupných vedeckých poznatkov, odborných a personálnych kapacít, ako aj modernej výskumnej a vývojovej infraštruktúry NPPC-VÚP scieľom podporiť domácich producentov slovenských potravín cielenými analýzami faktorov ovplyvňujúcich kvalitu produkcie z hľadiska chemického zloženia, senzorických vlastností, stability, optimalizácie skladovania, mikrobiologickej bezpečnosti, problémov sanitácie, chemických a procesných kontaminantov vznikajúcich počas výroby alebo následného spracovania, resp. uskladnenia produktov, ako aj ďalších faktorov. Propagácia projektu a jeho výsledkov medzi domácou a zahraničnou verejnosťou prinesie zlepšenie informovanosti širšej verejnosti o kvalite slovenskýchpotravinových produktov resp. ich inováciách. Významnou časťou výstupov sú výstupy do vzdelávania – študentov VŠ ako aj odbornej a laickej verejnosti.
Názov | Typ | Plánovaný začiatok | Skutočný začiatok | Plánovaný koniec | Skutočný koniec |
---|---|---|---|---|---|
Názov
Podpora produkcie slovenských potravín …
|
Typ
Podpora návratu špi…
|
Plánovaný začiatok
01.01.2016
|
Skutočný začiatok
01.01.2016
|
Plánovaný koniec
01.12.2019
|
Skutočný koniec
31.12.2019
|
Názov
Podpora produkcie slovenských potravín …
|
Typ
Podpora návratu špi…
|
Plánovaný začiatok
01.01.2016
|
Skutočný začiatok
01.01.2016
|
Plánovaný koniec
01.12.2019
|
Skutočný koniec
31.12.2019
|
Názov
Podporné aktivity
|
Typ
Podporné aktivity
|
Plánovaný začiatok
01.01.2016
|
Skutočný začiatok
01.01.2016
|
Plánovaný koniec
01.12.2019
|
Skutočný koniec
31.12.2019
|
Názov
Podporné aktivity mimo oprávneného územ…
|
Typ
Podporná aktivita m…
|
Plánovaný začiatok
-
|
Skutočný začiatok
01.01.2016
|
Plánovaný koniec
-
|
Skutočný koniec
31.12.2019
|
Názov | Hodnota | Cieľ | Naposledy aktualizované | Riziko |
---|---|---|---|---|
Názov
Počet navrátivších slovenských výskumníkov zo zahraničia
|
Hodnota
1,0 (počet)
|
Cieľ
1,0 (počet)
|
Naposledy aktualizované
07.04.2024
|
Riziko
Áno
|
Názov
Počet podporených účastí zahraničných výskumníkov v projektových aktivitách slovenskej inštitúcie VaV
|
Hodnota
1,0 (počet)
|
Cieľ
1,0 (počet)
|
Naposledy aktualizované
07.04.2024
|
Riziko
Áno
|
Názov
Počet publikácií vytvorených v rámci projektu
|
Hodnota
10,44 (počet)
|
Cieľ
4,0 (počet)
|
Naposledy aktualizované
07.04.2024
|
Riziko
-
|
Názov
Počet podporených výskumných inštitúcií
|
Hodnota
1,0 (počet)
|
Cieľ
1,0 (počet)
|
Naposledy aktualizované
07.04.2024
|
Riziko
-
|
Názov
Finančná podpora poskytnutá na podporu a registráciu práv duševného vlastníctva
|
Hodnota
-
|
Cieľ
0 €
|
Naposledy aktualizované
-
|
Riziko
Áno
|
Názov
Počet existujúcich výskumných pracovníkov pracujúcich na VaV aktivitách projektu
|
Hodnota
3,9362 (FTE)
|
Cieľ
4,0 (FTE)
|
Naposledy aktualizované
07.04.2024
|
Riziko
-
|
Názov | IČO |
---|---|
Názov
Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum
|
IČO
42337402
|